270683365_1d59a78b57_o.jpg_400x229

Ma reggel elkezdődött a pedagógusok által kezdeményezett országos demonstráció. Megmondóemberek léptek akcióba, hogy lázítsák a tanárokat, a pártok megszólaltak, mindenki megszólal ma a nap folyamán - de főleg az ellenzék.

A pártok, Gréczy Zsolttal és az amúgy láthatatlan PM-el az élen - valamint a Gallóné vezette szakszervezet - lázasan igyekszik elfelejtetni hogy a tárgyalások szépen haladnak: az oktatási kerekasztal résztvevői - már aki hajlandó részt venni benne - a követelt 25 pontból 20-ban megállapodtak. Jövőre a köznevelésre 100 milliárd forinttal több jut,a tanárok munkáját segítő, 15.000 nem pedagógus dolgozó már idén is kaphat pluszpénzt, aztán januártól átlagosan 10 százalékkal emelkedhet a fizetésük, szeptemberben a pedagógusok bére megint 3,5 százalékkal nő,mérséklődött a túlzott bürokrácia, a minősítéssel összefüggő adminisztráció a harmadára csökkent, a nyugdíj előtt állóknak a pedagógus 2. fokozatba kerüléshez nem kell külön minősítési procedúrán átesniük, a fiatal gyakornok pedagógusok gyakorlati ideje beszámít az előmeneteli időbe .

Szóval ezek nem számítanak - csakhogy az ellenzék - most már sokadjára - túltolta a műsort. Annyira ütik a vasat, annyira szítják az elégedetlenséget - hogy az már-már komikus.

A helyzet erősen emlékeztet a Brian élete című film anarchista csoportja, a Júdea Népe Front ülésére, a titkos lakásban, ahol Reg ugyanazt csinálja mint 2016 áprilisában az ellenzék...

És mit adtak nekünk mindezért cserébe?
Xerxes: – Vízvezetéket.
Reg: – Mit?
Xerxes: – Vízvezetéket.
Reg: – Ó, igen, igen. Azt ők adták, igen. Ez igaz.
3. katona: – És a csatornázást.
Loretta: – Ó, igen, a csatornázást. Ne feledd, milyen volt a város előtte!
Reg: – Jól van, elfogadom a vízvezetéket meg a csatornát. Ezt a két dolgot ők csinálták.
Matthias: – És az utakat.
Reg: – Persze, nyilvánvalóan az utakat. Ez nem is vita tárgya, ugyebár. De eltekintve az utaktól, a vízvezetéktől, a csatornáktól...
Katona: – Öntözés.
Xerxes: – Gyógyászat.
2. katona: – Oktatás.
Reg: – Jó, jó, elég volt. Elég.
1. katona: – És a bor.
Francis: – Igen, igen, az tényleg nagyon hiányozna, Reg, ha a rómaiak elmennének. A bor.
Katona: – Népfürdők.
Loretta: – És, hogy jó a közbiztonság az utcákon este is, Reg.
Francis: – Nagyon jól tudják, hogy kell rendet tartani. Lássuk be, csak ők képesek rá egy ilyen helyen, mint ez.
Reg: – Jól van, de eltekintve a csatornától, gyógyászattól, oktatástól, bortól, közrendtől, öntözéstől, utaktól, vízvezetékhálózattól... mit tettek a rómaiak értünk?
Xerxes: – Békét hoztak...
Reg: – Ó, békét... Demagóg!

Gréczy Zsoltnak már csak egy követelése maradt: hogy szólítsák őt is Lorettának. És még Tóbiás Józsefet, a PM teljes elnökségét, meg persze Gallónét is...

Mert ő egy igazi mártír,
Mert ő egy igazi mártír,
Mert ő egy igazi mártír,
Ki mindig oly vidám!

Szerző: mohabacsi  2016.04.20. 07:36 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cuiprodest.blog.hu/api/trackback/id/tr338646476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása